Camping de Muie
Camping de Muie contactgegevens
Nederlands
Deutsch
English
Natuur en omgeving
Rivier
De Pluimpot

Vlak bij de camping vindt u natuurgebied de Pluimpot. Deze voormalige zeearm werd in 1957 afgedamd. Daarna is hier een gebied ontstaan wat vooral voor vogels een rust- en broedgebied vormt. De vogelkenner zal hier zeldzame vogelsoorten kunnen ontdekken en ook de bijzondere plantengroei wordt door velen gewaardeerd.

Klik hier voor een panoramafoto genomen vanaf natuurgebied De Pluimpot.

Gluurmuur
Plan Tureluur

Een deel van het natuurbeschermingproject, plan Tureluur, dat om de gehele Oosterschelde is gecreŽerd, ligt op slechts enkele kilometers afstand van de camping. Vanuit de vogelhutten en het uitkijkpunt kunt u genieten van de bijzondere natuur. Ook worden in dit gebied excursies georganiseerd, het zogenaamde Turegluren.

Rammegors
Het Rammegors

Op zo'n 15 kilometer afstand ligt natuurgebied het Rammegors. In de zomer grazen hier in het wild loslopende schotse Hooglanders en Shetlandpony's. Via de wandelroute door het gebied kunt u dit prachtige stukje natuur ontdekken. De gluurmuur biedt een uniek uitzicht over de bijzondere vogelpopulatie.

De vele rustige dijken en polderwegen van het eiland Tholen zijn vooral voor fietsers en wandelaars (nordicwalkers) de moeite waard om te ontdekken. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes beschikbaar.

Bergen op Zoom bereikt u ook binnen 25 minuten met de auto. De gezellige, bourgondische stad met o.a het Markiezenhof en de vele winkels en restaurants werd onlangs uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland.

Door de vrij centrale ligging van Tholen liggen o.a. Middelburg, Vlissingen, Antwerpen, Rotterdam en Breda op nog geen uur rijden vanaf de Muie.

Fietsen
Laan
Draadloos internet
Recron
Oosterschelde Campings
Samenwerkende Recreatie Tholen
Design & Realisatie Holiday Media
© 2009 Camping De Muie
Deze site is mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie