De Pluimpot

Vogelspotten

Vlak bij de camping vindt u natuurgebied de Pluimpot. Deze voormalige zeearm werd in 1957 afgedamd. Daarna is hier een gebied ontstaan wat vooral voor vogels een rust- en broedgebied vormt. De vogelkenner zal hier zeldzame vogelsoorten kunnen ontdekken en ook de bijzondere plantengroei wordt door velen gewaardeerd.

Gluurmuur

Een deel van het natuurbeschermingsproject dat om de gehele Oosterschelde is gecreëerd, ligt op slechts enkele kilometers afstand van de camping. Vanuit de vogelhutten en de uitkijkpost kunt u genieten van de bijzondere natuur. 

Natuur gluren
Het grootste Nationaal Park

De Oosterschelde

Camping de Muie grenst direct aan het schitterende Nationaal Park Oosterschelde. Dit unieke gebied met een zeer goede waterkwaliteit, uitgestrekte slikken en schorren, en kilometers lange dijken heeft veel te bieden. 

Bekijk website

Vliedberg

Vliedbergen zijn kunstmatige heuvels die verspreid liggen over de provincie Zeeland, ze werden in de middeleuwen gebruikt als terpen om op te wonen of naartoe te vluchten als het water zich liet zien.

Veel vliedbergen zijn gesneuveld maar er zijn er gelukkig nog enkele bewaard gebleven. U vindt een vliedberg bij Scherpenisse, de “Westkerkse berg”.

Vliedbergen in Zeeland

Nieuwsgierig ?

Het land van wind en water. Eindeloze polderlandschappen. Rust en ruimte. Dát is Tholen! Een schitterend eiland waar het goed vertoeven is. Waar men kan genieten. Van het natuurschoon. Van de liefelijke stadjes en dorpen. Van het buitenleven.

Tholen is authentiek, eenvoudig en gastvrij. En biedt voor ieder wat wils.

Verken het eiland Tholen

Het is eigenlijk de beste manier om de omgeving te verkennen. Fietsen of wandelen over en langs de dijken. Stille kronkelende weggetjes met een prachtig uitzicht over het polderlandschap

Dijken en polders
Flora & fauna

Natuurschoon

Tuur naar de prachtige vogels in de omgeving of ontdek de vossen, wezels, hermelijnen en bunzings. De omgeving biedt ook prachtige zeldzame planten zoals rietorchis, moeraswesp, zeekraal en zilte schijnspurrie.

Ga op avontuur en geniet van al het moois wat eiland Tholen te bieden heeft.

Bekijk website