30-04-2020 Vaste Plaatsen.

De premier heeft op 21 april aangekondigd, dat de algemene COVIS-19-regels in Nederland verlengd zijn tot 20 mei. Evenementen zijn afgelast tot 1 september. De 1,5 meter afstand blijft gehandhaafd.
De Veiligheidsregio Zeeland heeft gisteren (29 april 2020) bekend gemaakt, dat de regels voor het toerisme in Zeeland wat versoepeld worden. Enorm fijn! Het houdt voor u en ons in, dat onze vaste jaargasten, die in hun eigen stacaravan/chalet beschikken over een toilet, douche en wastafel en zijn vast aangesloten op het riool, per vrijdag 1 mei 2020 weer kunnen overnachten in hun verblijf!
Voor seizoen plaatsen en toeristische plaatsen is dit helaas nog niet toegestaan omdat deze niet vast zijn aangesloten op het riool. Een chemisch toilet en vuilwatertank is niet voldoende. Voor deze plaatsen geldt nog steeds de regel dat u gebruik mag maken van uw kampeermiddel van 07.00 uur tot 19.00 uur.
We zien er enorm naar uit, u weer te mogen ontvangen. Maar het is natuurlijk ook erg spannend! We moeten ons aan de regels blijven houden, zodat het virus niet de kans krijgt om opnieuw om zich heen te grijpen. Deze versoepeling geldt vooralsnog tot 22 mei, verdere beslissingen worden in de komende weken verwacht.

 
 

Natuurlijk blijven de RIVM maatregelen van kracht, te weten:

 • Blijf thuis bij klachten (dus ook bij verkoudheid)
 • 1,5 meter afstand houden, overal, ook op de camping!
 • Denk aan uw eigen hygiëne en die van anderen
 • Groepsvorming met meer dan 2 personen is uitsluitend toegestaan met inachtneming van 1,5 meter.

 

Verder nog enkele belangrijke punten:

 • Zoveel mogelijk op uw eigen plaats te blijven.
 • Aangezien het niet mogelijk is om in uw caravan 1,5 meter afstand te houden mogen alleen eigen gezinsleden die op het hoofd adres zijn ingeschreven zich in de caravan begeven.
 • U mag maximaal drie andere personen op uw perceel ontvangen met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
 • Heeft u vragen stel deze dan per email of telefoon.
 • De receptie is gesloten.
 • Kinderen tot en met 12 jaar mogen samen spelen (tenzij ze gezondheidsklachten hebben!). Begeleiders/volwassenen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden. Ook in onze speeltuin.
 • Bezoek van buitenaf ontvangen op de camping is toegestaan, mits deze uit niet meer dan drie personen bestaan. Deze mogen niet overnachten.
 • Kleinkinderen mogen niet blijven overnachten aangezien deze niet op het hetzelfde hoofdadres zijn ingeschreven.
 • De eigenaar van de stacaravan/chalet dient bij controle zelf door middel van legitimatie en een bewijs van eigendom/toekenning (reservering) aan te kunnen tonen dat hij of zij de vaste gebruiker is van de standplaats.
 • Sanitairgebouwen, wasserette, tennisbaan, zwembad en horeca blijven tot nader order gesloten. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.
 • De kinderboerderij is toegankelijk voor de camping gasten. Wel is het hek gesloten maar u mag dit openen en weer sluiten zodat mensen van buiten af geen toegang hebben. U moet toch ook uw restafval en oud papier kwijt.

 
 

Groenafval:

Omdat veel gasten voor de eerste keer naar de camping zullen komen, verwachten wij een grote hoeveelheid snoei- en tuinafval. Daarom kunt u op 3 mei en 10 mei het groenafval in open zakken en  takken gebundeld voor uw plaats neerzetten. Deze worden dan op maandag door ons opgehaald. Na deze weekenden dient u uw groenafval zelf op de aanhanger bij de receptie te brengen.
 

Legionella:

Deze regel geldt altijd, maar is nu zeer zeker van belang!
Bij uw eerste bezoek aan de caravan is het van groot belang dat u goed doorspoelt.
Om dit op een efficiënte wijze te doen, adviseren wij u als volgt:

 1. Spoel eerst uw toilet(ten) door
 2. Spoel daarna de kraan door die het dichtst bij de watermeter zit. Daarna de kranen die verder weg zitten van de watermeter
 3. Laat vervolgens ALLE kranen goed doorlopen met warm en koud water gedurende 1 minuut. Vergeet ook niet uw eventuele buitenkraan
 4. Denk ook aan de wastafel en douchekop

 
Voorkom inademing van waterdruppeltjes. Let bij het doorspoelen van de douchekop of tuinslang met sproeier op, dat er geen waterdruppeltjes in de lucht komen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een washandje op de sproeikop te plaatsen. Zo voorkomt u dat u de waterdamp inademt die mogelijk kan leiden tot een legionellabesmetting met longontsteking of de zogeheten veteranenziekte als gevolg.
 
 
We vertrouwen erop, dat u alle maatregelen en aanwijzingen opvolgt en we allemaal ons gezonde verstand gebruiken. Enkel en alleen op die manier, kunnen we samen ervoor zorgen dat het verblijf op de camping onder deze moeilijke en spannende omstandigheden verantwoord mogelijk is.

We hopen dat u ondanks alles kunt genieten van de rust en ruimte in en rondom uw verblijf.
 
Met hartelijke groet,
Team Camping de Muie.